Köpvilkor

Allmänt

Optikeralma.se drivs av Optiker Almå Aktiebolag. (556348-2230) Nedan kallat Optiker Almå. Genom att beställa produkter via optikeralma.se accepterar du köpevillkoren nedan. Avvikelse från dessa villkor är endast giltiga om båda parter signerat ett särskilt avtal som reglerar detta.

Priser i ursprungsvalutan svenska kronor inklusive moms är gällande. Observera att villkoren gäller enbart för köp utförda online på www.optikeralma.se och att andra villkor kan gälla vid köp i vår butik.

Beställning

Vid köp för den under 18 år krävs målsmans tillstånd. Beställningar som är gjorda i annans namn utan tillåtelse, eller på övrigt sätt som resulterar i ekonomisk skada för Optiker Almå, polisanmäls.

Leverans

Beställningar hanteras och skickas så fort som möjligt. Leveranserna hanteras av Post Nord. Leveranstiden kan variera beroende på om varan finns på lager hos oss eller ej. Om du har ett brevinkast till ditt hem samt små barn eller husdjur ber vi dig notera i beställningen att produkterna ska förvaras oåtkomligt för barn och djur.

Vid fall av oväntat lång leverans där kunden ej längre vill ha beställningen är det kundens ansvar att ordern avbeställs i enlighet med våra villkor.

Vid köp under 1000 kr debiteras en fraktavgift på 49 kr. Vid köp över 1000 kr erbjuder vi fri frakt. Vi levererar endast inom Sverige.

Avbeställning

Avbeställning av en order är enbart giltig innan den anlänt till postombud eller innan kund mottagit leveransen, samt efter att kund fått bekräftelse från oss.

Avbeställning av produkter som färdigställts eller förskaffats specifikt för kunden och därav inte går att sälja till någon annan, är ej möjlig.

Betalning

Alla priser som visas är inklusive moms. Betalningarna hanteras av Nets. Vi erbjuder möjlighet till betalning med betalkort (Visa/MasterCard) eller Swish. Nets uppfyller kraven för PCI DSS och innehar SSL-certifikat Personuppgifter och annan känslig information hanteras säkert och i enlighet med GDPR.

Ägandesrättförbehåll

Alla varor förblir Optiker Almås egendom till dess att betalningen är fullt genomförd.

Ansvar för fel

Optiker Almås ansvar för felaktigheter i leverans är begränsad till gällande försäljningsvillkor. Vi bär inget ansvar direkt eller indirekt vid till exempel, men ej begränsat till, driftsavbrott, dataförlust, merarbete eller annan ekonomisk skada.

Reklamationsvillkor

Vid reklamation skall kunden kontakta oss via telefon eller e-post och uppge ordernummer och orsaken till reklamationen. Därefter överenskommes hur retur och ersättning ska hanteras. Vid godkänd reklamation bekostar vi frakten.

Vid beställningens ankomst är det lämpligt att se över paketet utifall skadan på varan har tillkommit under frakten.

Optiker Almå följer Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Ångerrätt

Konsumenten har rätt att ångra köpet inom 30 dagar såvida förpackningen inte är bruten. Om varan är använd kan vi inte längre garantera återbetalning. Returfrakten vid ångrat köp bekostas av kunden. Vid fall av återbetalning så sker denna inom 14 dagar från att vi mottagit varan. Vid frågor, kontakta oss direkt via tel 013136070 eller info@optikeralma.se.

Outlöst försändelse

Då försändelse ej hämtas ut från ombud och går i retur till Optiker Almå debiteras kunden en avgift på 199 kr. Detta för att täcka kostnader i samband med returhantering och frakt. Denna avgift debiteras varje gång en försändelse inte avhämtas och därmed går i retur till oss, så uteblir avhämtning flera gånger debiteras 199 kr för varje misslyckat försök.

Force Majeure

Vid händelser utom Optiker Almås kontroll, så som, men ej begränsat till krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, fördyrande omständigheter, samt jämförbara händelser som ej kunnat skäligen förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Optiker Almå befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Övrigt

Optiker Almå förbehåller sig rätten till ändring av all information utan avisering i förväg. Sådan information innefattar men är ej begränsat till priser, tekniska specifikationer samt erbjudanden. Vid händelse av att en vara utgått eller vid tillfälle av att ett felaktigt pris har angetts har Optiker Almå rätt att häva köpet och återbetala eventuella inbetalade belopp på bästa sätt.

Tillämplighet

Dessa köpevillkor är tillämpliga där svensk eller annan tillämplig lag ej föreskriver villkor som är i konflikt med dessa.