Miljöcertifiering

Optiker Almå är en del av organisationen Synologen och därigenom är vi miljöcertifierade. Optiker Almå strävar efter att tänka miljö i alla steg i butiken från inköp och produktion till säljande. Vi utvecklas hela tiden och försöker bli bättre i alla aspekter.

Vi tar även emot gamla glasögon och skickar vidare till organisationer som hjälper människor i tredje världen att se bättre, så även om du inte har någon nytta av ditt gamla par glasögon längre så kan de komma till stor glädje för någon annan på andra sidan klotet.

I verkstaden har vi installerat ett reningsverk till slipmaskinen. När man slipar glas i slipmaskinen återanvänds vattnet i 1 veckans tid.

Optiker Almå har även ekologiska bågar från märket Taberg. Taberg satsar på att göra glasögonbågar av ekologisk acetat som är skonsammare för miljön. Deras kollektion Småland är dessutom till största delen närproducerad.

Vi källsorterar givetvis papper, plast, metaller och även blisterförpackningen till linserna. Vi använder bara miljövänliga rengöringsmedel samt att vi även bytt ut belysningsarmatur till energisparande ljuskällor.

Vi på Optiker Almå utvecklas hela tiden, och vi strävar efter att bli bättre i alla miljöaspekter.