Synundersökning för skytteglasögon

“Tomas Almå har för mig som elitskytt betytt väldigt mycket i min karriär. Han har enkelt översatt mina problem till mycket väl fungerande skytteglass i olika situationer. Han är den optiker med bäst kunskaper för skytteglas jag någonsin varit i kontakt med.”Thomas Svensson, VM-guldmedaljör i revolver 1500

När det gäller skytte så är ju synen oumbärlig, och man är i behov av att kunna se både på nära och på långt håll. Vid pistolskytte så behöver ålderssynta oftast mer plusstyrka i glasen för att se vapnets riktmedel klart. Detta leder till att målet blir suddigare, så därför är viktigt att få en bra balans mellan långt och nära håll. Tomas Almå är vår specialist när det gäller synundersökningar för skytteglasögon. Tomas är själv en erfaren skytt och tillhandahåller mycket erfarenhet utav sporten och dess hjälpmedel.

Undersökningen påbörjas med en ordinarie synundersökning där man först gör en noggrann anamnes, refraktion, preliminära tester, inspektion i biomikroskopet, tryckkontroll samt kontrollerar ögonmusklerna och ögonens samarbete.
Härefter tar man reda på vilken skyttegren man håller på med. Det går att tillpassa skytteglas till de flesta grenarna, som till exempel precision, fältskytte, PPC, snabbpistol, eller skeet mm.

Välkommen att ringa 013-136070 för att boka en tid hos Tomas!